Welkom » atlas therapie

Atlastherapie.

Wervel fout standen, oorzaak van veel ziekten van zowel lichamelijke als geestelijke aard.


Migraine, depressie, nekpijn, whiplash, Multipele Sclerose, reuma, hartritmestoornissen, RSI, rugpijn, bekken scheefstand, frozen shoulder, maag en darmproblemen, ADD, ADHD, autisme, en vele andere fysieke en emotionele problemen hebben vaak een verborgen oorzaak die door de reguliere geneeskunde over het hoofd wordt gezien.Door een volledige behandeling van de schedel, de wervelkolom, de nekwervels, de schouderbladen de ruggegraad, het bekken en het heiligbeen kan jarenlange ellende en pijn verholpen worden.

 


Veel patiënten krijgen van hun arts/neuroloog te horen dat hun chronische klachten van psychosomatische oorsprong kunnen zijn (het zit tussen uw oren). Wat een reguliere arts en ook u waarschijnlijk niet weet is dat een verkramping of trauma de atlas en de draaier (1e 2 nekwervels) uit balans kunnen brengen. Deze onbalans heeft effect op uw hele lichaam wat de oorzaak kan zijn van uw fysieke pijn en/of psychische problemen.

Chronische klachten na een whiplash, val of ongeluk zijn makkelijk te verklaren. maar ondefinieerbare klachten zoals fybromyalgie, migraine en depressie zijn dat niet en medicatie is dan volgens de arts de enige oplossing.

De behandeling is volledig pijnloos, door de energetische behandeling en de benadering van het cel geheugen komen wervels weer in balans zonder iets te forceren.

Voor wie is  Atlastherapie bedoelt?

 

Voor iedereen die:

• niet bereid is om fysieke en emotionele pijn of ongemak te accepteren, omdat men zegt dat er geen oplossing voor is.  

• de beperkingen van de conventionele geneeskunde heeft ondervonden door middel van een eigen ervaring en begrijpt dat deze in de eerste plaats is gericht op het onderdrukken van de symptomen.

• op zoek is naar de oorzaak van zijn/haar klachten en een duurzame oplossing hiervoor probeert te vinden.

• een eenvoudige effectieve oplossing zoekt voor blijkbaar zeer complexe functionele storingen, waarbij het lichaam en geest in de gelegenheid wordt gesteld weer in balans te komen.

• niet bereid is om kritiekloos te accepteren dat zijn/haar ongemak een psychosomatisch of leeftijd-gerelateerd probleem is.

• verantwoordelijk is voor zijn/haar eigen gezondheid.


Veel mensen lopen jarenlang met problemen waar de reguliere geneeskunde vaak geen adequate oplossing voor heeft. Er wordt veel aan symptoom bestrijding gedaan maar de werkelijke oorzaak wordt in veel gevallen niet gevonden. Hoofdpijn, migraine, clusterhoofdpijn, ernstige rugklachten, hoge bloeddruk, fybromyalgie, hartklachten, reuma, het zijn voor de medische wetenschap nog steeds raadsels hoe ze ontstaan. Het eerste waar veel mensen aan denken is medicijnen te gaan slikken, heel begrijpelijk maar dat is in vele gevallen de oplossing niet en vaak ontstaan de nodige bijwerkingen die zo ernstig kunnen zijn dat ze de ziekte juist in stand houden.

 Atlastherapie kan ook voor u de oplossing zijn.

In plaats van medicijnen te slikken kan een atlastherapie voor u een nieuw leven betekenen. Meestal zijn de positieve reacties van lichaam en geest al na een paar dagen zichtbaar. Soms zijn een aantal behandelingen voldoende maar het kan ook zijn dat er meerdere behandelingen nodig zijn.

 

Hoe kan een wervel/atlas uit balans raken?

a. al tijdens de zwangerschap wanneer de foetus lang in een verkeerde houding ligt
(stuikligging). door bijvoorbeeld forse manipulaties bij de geboorte (zeker bij de navelstreng om de hals, tang- of zuignap bevalling), of een keizersnede.

Dit kan een onbalans veroorzaken wat kan resulteren in o.a. maag, darm probleempjes en huilbaby's.

 

b. door vallen, ongeluk, hersenschudding, whiplash of langdurige fysieke stress.

 

c. langdurige emotionele en psychische problemen en trauma's kunnen ook een grote oorzaak zijn van het uit balans raken van de atlas en wervelkolom.

Wat kunnen de gevolgen zijn van een onbalans van de atlas.

Een verstoring rond de atlas kan een kettingreactie veroorzaken die het hele skelet, de spieren, de bloedsomloop en het zenuwstelsel negatief beïnvloeden waardoor onbalans en disfunctie kunnen ontstaan. Deze disfunctie kan ernstige lichamelijke en emotionele klachten tot gevolg hebben. Het lichaam is dan niet meer in staat te functioneren zoals het zou moeten. De kwaliteit van het leven neemt sterk af zonder dat een fysieke/organische oorzaak gevonden kan worden of gediagnostiseerd.


Een behandeling is in de meeste gevallen zinvol en noodzakelijk, zodat onafhankelijk van de klachten,  het een investering is voor de toekomst van een goede gezondheid.